Zobene pahuljice su najbolji izbor za doručak!

0

Sigurno već znate da nema smisla preskakati doručak. Osim što će vas zasititi, doručak će ubrzati vaš metabolizam i odrediti način na koji jedete tijekom cijelog dana.

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Appetite, otkriva da nije svejedno što ćete doručkovati i da su zobene pahuljice najbolji izbor.

U istraživanju je sudjelovalo 30 zdravih i vitkih žena koje su podijeljene u grupe i doručkovale različite namirnice. Nakon doručka su ocjenjivale razinu sitosti.

Rezultati su pokazali da su žene, koje su doručkovale zobene pahuljice, bile više site, u odnosu na one koje su jele nešto drugo.
Znanstvenici ističu da su zobene pahuljice prepune vlaknima i da je to glavni razlog zbog kojeg osjećaj sitosti održavaju dulje vrijeme.

Istraživanje je pokazalo da dodavanje zobenih pahuljica u smoothie neće imati toliko dobar učinak kao konzumiranje samih zobenih pahuljica jer je količina koju dodate u smoothie uvijek manja od količine koju biste pojeli na klasičan način.

Kako biste što duže zadržali osjećaj sitosti nakon doručka, unesite 4 do 8 grama vlakana jer. Vlakna nisu potrebna samo za osjećaj sitosti, već i za ujednačen rad probavnog sustava i smanjenja rizika od nastanka raka debelog crijeva.

Naravno da je bolje da doručkujete bilo što nego ništa, ali ipak pomno odaberite namirnice koje unosite u svoj organizam kako za doručak, tako i za bilo koji obrok u danu jer je to ono što vas čini vitkim i zdravim.

IZVORCentarZdravlja.net
PODIJELI
loading...