VIŠESTRUKA PRIMJENA: Evo zašto svaka domaćica treba da ima GLICERIN u kući!

0

Vjerovatno ćete se iznenaditi, ali primjena glicerina je veoma široka, i bit će vam pomoći u najneočekivanijim situacijama…

Teške mrlje

Fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mjesto, a poslije ga isprati u slanoj vodi

Svježu mrlju od kafe ili čaja očistite tako da isflekani dio odjeće stavite u smjesu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim fleka izblijedi, odmah je operite.

Protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni namještaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Obnavlje kožne stvari

Ako se kožna stvar vremenom pohabala, prebrišite je glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje i novije.

Podovi će sijati

Ako u kući imate parket ili laminat -obrišite ih sa vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zablistati.

Za kosu

Dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana.

Za kožu lica

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, i dalje je popularan među proizvođačima. On poseduje jedinstvenu sposobnost – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, nego će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode , koji se nalaze u vazduhu, i samim tim hidrira kožu.

IZVORnovonovo
PODIJELI
loading...