Upoznajte čovjeka koji se sam uvjerio da je korijen ove biljke 100 puta efikasniji od hemoterapije!

0

Naučnici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje od hemoterapije jer ona ubija sve stanice, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane hemoterapije, a na liječenju proveo pune tri godine prije nego što su ga doktori pustili kući da sa svojim najbližima provede posljednje dane, piše “Narodna medicina“…

S obzirom na to da su doktori imali sve manje alternativa u pronalasku rješenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korijena maslačka, a nakon samo četiri mjeseca doživio je remisiju bolesti.

Na Univerzitetu Windsor u Kanadi provedeno je istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati ulijevaju novu nadu svima oboljelima od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da korijen maslačka ubija stanice zahvaćene karcinomom. Još jedna korisna spoznaja je i ta da nema nikakav štetan učinak na ostale stanice u našem organizmu.

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice tako da se one unutar 48 sati doslovno raspadaju, a za to vrijeme zdrave stanice ostaju neokrznute, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korijenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

Čaj od korijenja maslačka

Stavite šaku svježeg korijena maslačka na jedan litar vruće vode. Procijedite nakon deset minuta. Pijte 3 šoljice dnevno.

IZVORwww.narodnamedicina.info
PODIJELI
loading...