Uklonite bol koja vas muči pritiskom samo jedne tačke na dlanu!

0

Možete li zamisliti da pritiskom prsta na određeno mjesto na dlanu možete ukloniti bol koja vas muči. Da moguće je, potrebno je samo znati gdje i koliko jako pritisnuti…

Ovaj način ublažavanja bolova je poznat kao refleksologija. Ona pomaže odrediti tačke koje trebate pritisnuti u okviru dlana. Određene tačke na dlanu su povezane s određenim dijelovima u tijelu koje uzrokuju bol.

Pritisnite određenu tačku sa palcem druge ruke 5 sekundi, lagano opustite pritisak u 3 sekunde i ponovno jako pritisnite. Nakon nekoliko minuta tretmana bol se smanjuje i nestaje. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko puta dnevno kako bi dobili najbolji rezultat.

U videu koji donosimo u ovom članku možete pogledati Dr. Oz, kako predstavlja načine ublažavanja boli uz pomoć refleksologije, objašnjava i kako su naše ruke i noge povezane s cijelim tijelom.

5 sudionika iz publike su pokazali gdje osjete bol, Refleksologist im pokazuje kako jednostavnim pritiskom dlana mogu ublažiti i ukloniti bol koja ih muči. Objasnili su kako različitim oblicima pritiska i masažama dlana, do potpunog uklanjanja bola.

Evo koje su tegobe sudionici imali:

– Zatvor i nadutost
– Nesanica i umor
– Začepljenje sinusa
– Bol u gornjem dijelu leđa
– Loš seksualni nagon

Stručnjak je pokazao i dao upute o tome kako pritiskati dlanove i objasnio kako se trebaju osjećati u trenutku poticanja pritiska, tako da znaju odrediti da li ovaj postupak rade pogrešno.

Pogledajte ovaj video i probajte neku od ovih metoda ako imate slične tegobe…

IZVORwww.narodnilijek.com
PODIJELI
loading...