STAVITE OVU BILJKU U SVOJU SPAVAĆU SOBU,I DESIT ĆE SE NEVJEROVATNE STVARI PO VAŠE ZDRAVLJE!

0

Možda ćete biti iznenađeni da čuju zrak u vrlo vlastiti dom može biti uzrok nauditi. Nije bitno ako vaš dom je stari ili novi ili koliko često čistite. Hemijska jedinjenja koja se nalaze u svemu, od boje do tepiha i od čišćenja rješenja za građevinski materijal može imati negativne posljedice na vaše zdravlje.
Srećom, postoje kućne biljke koje su jonizatora. To je lako da se brine za i dostupni su u većini hardvera trgovine i lokalne plastenika. Možete kupiti sjeme i kultiviraju ih ili kupiti saksiji biljka koja može trajati godinama.

Healthline preporučuje 15 do 20 biljaka u saksijama i da budu široke šest centimetara. Na taj način ćete maksimizirati kvalitetu zraka u vašem domu i stvoriti veliki, profesionalnog izgleda unutrašnjost.

1. Mir Lily

Prekrasan cvijet eliminiše:

-formaldehyde iz tepiha,
-upholstery i benzena iz plastike i sintetičkih vlakana,
-eliminates nekoliko drugih domaćih imati toksina.

Stavite ga na jakom svjetlu, tako lijepo bijelo cvijeće će rasti.

– Sponzorirani linkovi –

– Sponzorirani linkovi –

2. Bambus Palm

Bambus je povezan sa cveta kišnih šuma i umirujuće zen okruženja.

Prema Healthline bambus:

-is moćan pročistač zraka,
– On će očistiti zrak od ugljičnog monoksida i kloroform.

3.Aloe Vera

Poznati za gel koji smiruje opekotine, može čist formaldehid i benzen iz zraka.

4. Boston Fern

The Boston paprat, je efikasan u pročišćavanju zraka formaldehida, kaže Rodale je organskog života.

5. Spider Plant

Mreža Priroda majka preporučuje Spider bilja kao najsmrtonosnijih protiv toksina kao što su benzen, formaldehid, i ugljen-monoksida. Ova otporni kuća biljka ima prekrasan kaskadne listove i dainty bijelog cvijeća.

6. Plačući Sl

Ovaj zapanjujući biljka izgleda elegantno u bilo home.And prema mrežu Nature Majko, ove biljke treba držati u dnevnoj sobi, gdje se može očistiti zrak zagađivača izlučuju iz vašeg namještaja i tepiha.

7. Engleski Ivy

Ova biljka delikatna penjanje Izgleda da čak i uljepšati najmračnijim soba. Engleski Ivy čisti zrak oštrih kemikalija kao benzen i formaldehid, kaže Healthline.

8. Palm Tree

Ovo je jedan od najlakših kućne biljke za održavanje. Rodale je Organic Life preporučuje koristeći Dwarf datum dlan, ako želite da uklonite formaldehid i drugi zatvoreni zagađivača zraka.

IZVORmoja-kuhinjica.info
PODIJELI
loading...