Sredstvom iz kuhinje riješite se mrlja, pjega i hiperpigmentacije

0

Što je hiperpigmentacija?

Hiperpigmentacija je poremećaj boje kože okarakteriziran tamnim područjima na koži, a uzrokovan je porastom količine melanina, tamnog pigmenta kože. Izloženost sunčevoj svjetlosti, trudnoća, određene bolesti, starost ili trauma mogu dovesti do poremećaja melanina i stvoriti neestetske smeđe mrlje svojstvene ovom benignom poremećaju.

e uzroke možemo podijeliti u dvije skupine: vanjske i unutrašnje. Vanjski uzroci mogu biti oni koji dolaze iz okoliša, kao što je izloženost sunčevim zrakama, ili zbog kemijskih spojeva (betaksolol, minociklin, estrogen, progesteron i sl.). Unutarnji uzroci se odnose na naslijeđe – osobe tamnije kože imaju veću sklonost razvijanja ovog poremećaja.

Melazma je hiperpigmentacija kože koja se javlja za vrijeme trudnoće, iako ponekad može zahvatiti i muškarce. Obično se o njoj govori kao o masci trudnica jer smeđe mrlje pokrivaju lice – uglavnom nos i obraze. Ovaj poremećaj obično prođe sam od sebe nakon trudnoće i ne izaziva veće probleme.

Prirodni lijek protiv hiperpigmentacije – recept

1. Uzmite 1 žličica kurkume u prahu (turmerik)
2. Dodajte 1 žličicu soka od limuna
3. Pomiješajte dobro
4. Nanesite na zahvaćena područja
5. Ostavite na 15 minuta da se osuši
6. Isperite hladnom vodom

Ne izlažite kožu suncu odmah nakon toga!

Primjena prije tuširanja je preporučljiva. Ponavljati jednom ili dva puta svaki dan do vidljivog poboljšanja. Ovaj jednostavni lijek zaista djeluje, a temelji na načelima Ayurvede, drevne indijske znanosti ozdravljenja.

Limun izbjeljuje i potiče ljuštenje kože, a kurkuma, uz to što odlično posvjetljuje kožu (a Indijci to dobro znaju), djeluje protu-upalno i čini kožu sjajnom.

Osobe vrlo osjetljive kože, mogu razvodniti limunov sok ili ga zamijeniti mlijekom.

Probajte!

IZVORkucnilekar.com
PODIJELI
loading...