Savršena mješavina za čišćenje srčanih blokada, evo od čega je i kako se pravi! (RECEPT)

0

Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome.

Ove dvije namirnice su vjerovatno jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom tijelu. Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga.

Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili prirodna rješenja umjesto toga. Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primjer, konzumiranje više bjielog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Metoda #1

Sastojci:

1 šolja soka od limuna
1 šolja soka od đumbira
1 šolja soka bijelog luka
1 šolja jabukovog sirćeta

Uputstva:

Prvo, morate pomještati sve gore navedene sastojke i kuvati ih pola sata.
Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mješavinu da se ohladi.
Kada se ohladi, treba umješate 3 šolje prirodnog meda.
Trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Kako se koristi:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese, svakoj jutra, prije doručka.

Metod #2

Sastojci:

6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade
30 čenova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

Uputstva:

Stavite sve sastojke u blender, dodajte odgovarajuću količinu vode, i izblendirajte.
Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode.
Kuvajte do ključanja i ostavite da se kuha još 5 minuta.
Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kada se hladi, procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu.
Trebalo bi da bacite ostatke.
Čuvajte mješavinu u frižideru.

Kako se koristi:

Treba da pijete 50 ml dnevno 3 nedelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50 ml svaki dan 3 nedelje. Napomena: možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 mjeseci.

Metoda #3

Evo šta treba da uradite – prvo treba da stavite 3 limuna i 15 čenova bijelog luka u blender. Onda bi trebalo da dolijete vode i izmješate. Napomena: ako želite, možete dodati malo šećera radi ukusa. Sipati smjesu u metalnu šerpu. Zatim treba da ponovite isti proces sa ostala 3 limučna i 15 čenova bijelog luka. Kada ste završili sa drugom smjesom, trebalo bi da dodate litar vode u blender i sipate ovu vodu u šerpu.

Zatim stavite šerpu na šporet i ostavite da proključa. Kada počne da ključa, smanjite na umjerenu vatru i kuvajte 5 minuta. Kada je gotovo, procijedite smjesu i sipajte u drugu posudu. Sada, kada je sva tečnost u posudi, ostavite je da se ohladi.

Kada se smjesa ohladi, koristite cjediljku i lijevak da je sipate u staklene boce. Možda će biti potrebno neko vrijeme da mješavina prođe kroz cjediljku.

Dobićete otprilike oko 3 do 4 litra ovog lijeka. Potrebno je da flaše čuvate u frižideru.

Zapamtite: nemojte koristiti plastične boce. Plastične boce sa toplom ili vrućom tečnošću u njima mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Plastične čestice iz boce ulaze u tečnost. Savjetujemo vam da koristite samo staklene flaše.

1
2
IZVORwebtribune.rs
PODIJELI
loading...