Proljetna dijeta za brzo i lako topljenje kilograma

0

Proljeće je stiglo i vrijeme je da se pozabavite viškom kilograma koji su se nagomilali tokom zime, zato pratite ove savjete.

Jedite više povrća

Sreća je što s proljećem dolazi i mnoštvo novih sezonskih namirnica u kojima možemo uživati bez velikog unosa kalorija. Jedite namirnice koje će vas zasititi, a koje ne debljaju. Svježe salate, bareno povrće i nemasna mesa su sjajan izbor za ručak. Kao predjelo, prije glavnog jela pojedite veliku porciju salate i sigurno ćete pojesti manje glavnog jela nego obično. Pazite samo da i dresing za salatu bude dijetalni, bez majoneza, jogurta i punomasnih sireva.

Topao doručak

Nutricionisti savetuju da za doručak uvijek odaberete toplu ovsenu kašu umjesto suhih žitarica jer ovsene pahuljice sadrže svega 300 kalorija na 450 grama, dok u gotovim žitaricama ima mnoštvo dodanog šećera. Doručak bogat vlaknima pomaže i pri smanjenju rizika od dijabetesa, srčanih oboljenja i karcinoma.

Pijte zeleno

Kad je riječ o osvježavajućim pićima izbacite sve one napitke koji sadrže šećere i zamjenite ih zdravim šejkovima ili još bolje, zelenim čajem. Katehini koji se nalaze u zelenom čaju podstiču tijelo da sagorijeva kalorije i na taj način se smanjuju masne naslage na tijelu, naravno ukoliko se pridržavate i drugih pravila dijete pa se redovno krećete.

Nagradite se čokoladom

Ukoliko iz ishrane u potpunosti izbacite namirnice u kojima inače uživate možete cio program shvatiti kao kaznu i prirodno ćete osjetiti otpor i nećete istrajati. Slobodno se povremeno nagradite kockicom kvalitetne tamne čokolade. Ne samo da je dozvoljena već je i poželjna tokom ove dijete. Tamna čokolada je bogata antioksidantima, smanjuje rizik od srčanih oboljenja, dijabetesa i snižava povišen krvni pritisak. Pored toga bogat je izvor gvožđa, magnezijuma i kalijuma i kao što je dobro poznato podiže nivo serotonina u krvi što podiže raspoloženje.

Pored redukovanja ishrane važno je da imate redovnu fizičku aktivnost, ne mora to biti ništa intenzivno i naporno, polučasovna šetnja tokom dana biće sasvim dovoljna. I još jedan savjet koji nikako ne smijemo izostaviti, da bi dijeta bila uspješna treba unapred da planirate obroke posebno ako tokom dana, zbog posla nemate previše vremena za kuhanje.

IZVORzena.tvbest.rs
PODIJELI
loading...