Previše i često se ZNOJITE! Ovaj trik onda niste znali-nakon ovoga se više nećete znojiti!

0

Znojenje može bite veoma sramotan problem, zato ako se mnogo znojite ovaj članak je upravo za vas!
Pokazat ćemo vam kako da smanjite znojenje uz pomoć 4 prirodna sastojka! Osjećat ćete se potpuno suho! Jednostavno odlično!

Znojenje – evo šta trebate znati:

Kada se vaše tijelo zagrije, na primjer zbog visokih temperatura, vježbi, stresa i td, tad vaš mozak šalje signal da se vaš organizam prezagrijaje. Ovaj signal stiže do nervi koji vode do više od 2 miliona znojnih žlijezda koje se nalaze pod kožom. Na ovaj način vaše tijelo se hladi kroz proces evaporacije.
Znoj se sastoji od vode, soli i elektroita i nema mirisa. Mješanjem sa drugim tjelesnim supstancama dolazi do smrada.

Evo koje sastojke trebate koristiti:

1. Soda bikarbona

Možete koristiti ovaj moćni sastojak da bi uklonuli neugodan miris! Prirodan je, siguran i jeftin! Možete je kupiti bilo gdje. Samo pomiješajte sodu sa malo vode i trljajte oznojena područja! Pustite da se osuši i onda obrišite prah običnom krpom.

2. Jabukovo sirće

Svi smo čitali o jabukovim sirćetom. Ovo je super zdrav sastojak koji radi kao jaki prirodni dezodorans, jer uništaje bakterije koje su glavni razlog za neugoda miris. Koristite ovaj sastojak jednom na dan, tako što natopite pamučnu krpu sirćetom i običnom vodom. Očistite područja vaše kože, gdje se znojite! Uvijek primijenite ovaj postupak prije odlaska na spavanje.

3. Limun

Limun može pomoći pri uništavanju neugodnog mirisa ali i pomaže pri prekomjernom znojenju?
Limunska kiselina ubija bakterije i radi kao prirodni dezodorans! Budite jako oprezni i ne izlazite van poslije korištenja ove kiseline! Prepolovite limun na pola i stavita ga ispod pazuha. Ostavite ga tu nekih 15 do 30 minuta i onda očistite kožu sa vodom.

4. Crni čaj

Ovaj čaj se jako zdrav! Sadrži velike količine tanina i poznat je kao prirodan antirespirant. Također smanjuje prekomjerno znojenje. Sve što trebate učiniti je da skuhate dvije vrećice crnog čaja u vodi. Izvadite vrećice i ostavite ih po strani da se ohlade. Kasnije ih stavite ispod pazuha ili na područje gdje se prekomjerno znojite. Ostavite ih tako 5 minuta. Osjetit ćete pozitivne rezultate odmah!

IZVORmoja-kuhinjica.info
PODIJELI
loading...