Prestao je jesti meso, struk mu je bio sve tanji u par dana

0

Zaljubljenik u hranu i osnivač portala Lovin Dublin – Naill Harbison odlučio je prestati jesti meso na tjedan dana kako bi vidio što će se događati u njegovom tijelu.

Rezultatima je bio oduševljen. Ovo je njegovo iskustvo:

– Jedne večeri sam pojeo ogroman odrezak sa svim dodacima. Ono što se dogodilo sljedeće, a događa se svima nama tako često –  srušilo sam se na kauč sav u znoju i nisam se dizao dva sata. Tijelo se borilo dok je probavljalo crveno meso. To mi se uvijek događalo nakon što sam jeo hamburgere, odreske i druge oblike crvenog mesa.

Odlučio sam kako je vrijeme da isprobam nešto što sam izbjegavao godinama – ukloniti meso iz svoje prehrane. Rekao sam sam sebi kako ću probati na tjedan dana i vidjeli ima li koristi od toga. Nisam prestao jesti ribu i morske plodove.

Jedna od glavnih prednosti života bez mesa je to što ga morate zamijeniti s više voća i povrća, što je odlično za tijelo. Počeo sam primjećivati da otkako ne jedem meso, razina moje koncentracije je veća. Također sam osjetio da mi je struk sve tanji iz dana u dan, a tjelesna težina mi je ozbiljno padala.

Osim toga, glavne prednosti su:

Iskakanje iz kreveta nakon buđenja s energijom nisam osjetio još od moje mladosti.
Troškovi hrane pali su mi dramatično, kako u supermarketima tako i u restoranima.
Mogu biti aktivan odmah nakon jela, bez potrebe za odmorom.
Moj san se poboljšao drastično.
Manje životinje će umrijeti ako zadržim ovakav način prehrane.
Dramatičan gubitak težine.

Nedostaci su:

Teško je pronaći obrok koji je dobra alternativa mesu.
Morate biti dobri u kuhanju i vrlo inventivni.
Ja još uvijek ne znam da li ću zauvijek ne jesti meso. To je velika odluka koja isključuje sve poslastice koje sam rado jeo – odreske, irski doručak, hamburgere…

Nastavit ću s ovakvim režimom prehrane još mjesec i izvijestit ću vas kako je bio dalje. Pokušajte i vi jer nećete znati kako je to ako ne pokušate.

IZVORportaloko.hr
PODIJELI
loading...