OVAKO SE ČUVA ZDRAVLJE: Potopila je noge u vodu sa lukom a razlog će vas potpuno oduševiti… Evo i zašto

0

Beli luk nije doar samo za lečenje prehlade, već može da se koristi u razne druge neuobičajene svrhe. Nekoliko saveta kako da iskoristite beli luk i sebi olakšate život.

1Čišćenje lica

Umesto da koristite jake hemikalije na svojoj koži, upotrebite beli luk koji je prirodna zamena za njih. On u sebi sadrži alicin koji sadrži antibakterijska svojstva i dobar je za uklanjanje gljivica i virusa.

2Korisite ga protiv gljivica na stopalima

Preporučljivo je držati stopala 30 minuta u lavoru sa vodom punom belog luka. Ukoliko ne želite da držite noge u lavoru, možete ga pomešati sa maslinovim uljem i mazati na stopala.

3Otklanja zubobolju

Ukoliko niste u mogućnosti da odete kod stomatologa, prepolovite češanj belog luka i stavite ga na bolno mesto.

4Zaustavite infekciju uha

Beli luk može pomoći svojim antibiotičkim svojstvima. Preporučuje se da se stavi nekoliko vrelih kapi ulja od belog luka u uho, kako bi se ublažio bol.

5Odleđvanje puta

Koristite beli luk u prahu kako biste se rešili leda i snega. Kuća će vam možda mirisati kao da se nešto kuva u njoj, dok će se sneg i led topiti.

6Izvadite trn

Parče belog luka zalepite flasterom na mesto gde vam je ušao trn i ostavite da prenoći. Nakon što izvadite trn, na tom mestu neće biti crvenila i otoka.

7Začepite pukotinu

Iako mnogi trvde da ovaj metod nije uobičajen, beli luk može da popravi pukotine na staklu. Jeste li ikada primetili da su vam prsti lepljivi nakon upotrebe belog luka? Izmrvite ga i protrljajte ga o izrebanu površinu.

8Pomaže u borbi protiv akni

Možete ga koristiti na dva načina:
– Jedite ga, jer ojačava imuni sistem
– Utrljajte ga na aknu, ali ga razblažite da biste izbegli crvenilo

9Koristite ga protiv štetočina

Da biste otklonili štetočine sa vaših biljki jednostavno ga pomešajte sa vodom i sapunom i sipajte u prskalicu. Ovo je odličan način da se otarasite buba i sitnih štetočina bez upotrebe hemikalija i pesticida.

10Hvatajte ribu

Neki ribolovci preporučuju da se beli luk stavi direktno na crva, drugi preporučuju da se postavi na gumeni mamac, a neki da se koristi puter od belog luka.

11Leči prehladu

Beli luk poboljšava imuni sistem, pomaže u borbi protiv virusa, a i dobra je prevencija protiv prehlade.

IZVORfokuzz.com
PODIJELI
loading...