Ona je uništila SVOJU JETRU nečim što svakodnevno i mi koristimo, jedva je ostala živa a sada i nas UPOZORAVA!

0

Uvijek je odlično kada možete otkriti nešto što vam može pomoći da lakše prebrodite dan. Aktivnosti kao što je meditacija, čitanje i slušanje muzike pomaže ljudima širom svijeta.

I dok sve ove stvari su pozitivne aktivnosti na koje se možete osloniti da prebrodite dan, nažalost postoji nekoliko negativnih, nezdravih strategija koji imaju uticaja na mnoge korisnike.

Mary Allwood, zaposlena majka iz Engleske, zna o svemu tome. Red Bull.

Allwood ima nevjerovatno pretrpan raspored zbog kojeg se često ostavlja istrošeno. Ali onda je otkrila Red Bull, a slogan kompanije “Red Bull daje vam krila” činio se kao pravo rješenje za nju.

Počela je tako što je pila samo jednu ili dvije limenke dnevno. Ali njena tolerancija je brzo porasla i morala je početi piti sve više i više red bulla kako bi postigla istu snagu za kojom je težila.

Vremenom, počela je piti 20 limenki dnevno.

Dvadesetogodišnjakinja je sa veličine 16 prešla na veličinu 24, što je bilo rezultat njene ovisnosti.

U Novembru 2016. godine, primljena je u bolnicu zbog bolova u jetri.

MRI nalaz je pokazao da je veličina njene jetre dva puta veća od normalne veličine. Doktori su bili uvjereni da je ona alkoholičarka.

Ali Allwood nikad nije pila. Nakon istrage, doktori su zaključili da je visoka razina šećera u red bullu koju je ona uzimala uzrok povećanja jetre.

I ne samo to – na njenoj jetri su bile i dvije fibrozne izrasline. Jedna je bila veličine grožđa a druga je bila velika kao satsuma.

IZVORmoja-kuhinjica.info
PODIJELI
loading...