ODUŠEVIT ĆE VAS, VAŠA ODJEĆA ĆE IZGLEDATI KAO NOVA ZAHVALJUJUĆI…

0

Sigurno ste čuli za barem jedan savjet korištenje octa u kućanstvu, te da je jako koristan pri pranju veša. Bijeli alkoholni ocat možete koristiti kao odstranjivač mrlja i neugodnih mirisa sa tkanine, ali može I poslužiti kao omekšivač veša.

Ocat kao omekšivač

Bijeli ocat ima zapravo isti učinak kao i omekšivač . Samo ga ulijte u mašinu za veš, kao što to obično činite sa omekšivačem, a uvjerit ćete se kako je vaš veš još mekši uz korištenje octa.

Smanjuje talog deterdženta

Pola čaše ocata, kojim možete preliti odjeću koju ste već stavili u bubanj perilice, to će efikasno smanjiti taloženje deterdženta na odjeći. Zbog svoje strukture se ponekad ne ispere pa nakon završetka pranja ostaje na odjeći.

Otklanja mrlje od znoja

Kiselina u octu će vam pomoći da se riješite ružnih mrlja od znoja, posebno na bijeloj odjeći. Sve što trebate je da prije pranja ulijete pola čaše octa u odjeću i tako ćete uspješnije otkloniti mrlje od znoja te održati boju odjeće.

Otklanja tvrdokorne mrlje

Ako se na određenom komadu odjeće nalazi nekoliko mrlja koje nikako ne možete oprati, potopite ga u vruću vodu sa pola čaše octa, ostavite preko noći i zatim operite u mašini kao i obično.

IZVORmoja-kuhinjica.info
PODIJELI
loading...