ODLIČNI PRIRODNI LIJEKOVI za liječenje IŠIJASA! – BRZO I LAKO!

0

Bol uzrokovana kompresijom ili iritacijom bedrenog živca naziva se išijas. Simptomi mogu uključivati peckanje u nozi, slabost i utrnulost niz pogođenu nogu i prste, bol koji uzrokuje poteškoće kod sjedenja ili stojanja.

Masaža

Ne samo da se može osloboditi išijasa, ali terapija masažom može pomoći posebno ako je uzrok problema spazam mišića. Osim toga, pomaže stimulirati cirkulaciju, osloboditi napetosti, i podiže raspon pokreta. Koristite kantarion ulje za masažu zahvaćenog područja dva do tri puta dnevno, sve dok ne primijetite olakšanje.

Druga alternativa je da se pripremi mješavina jedne šolje susam ulja i tri kašike muškatnog oraščića u prahu. Zagrijati preparat i pustite da se ohladi dok ne bude toplo prije nego što počnete s masažom. Ovaj tretman treba ponoviti nekoliko puta dnevno za nekoliko tjedana.

Tople ili hladne obloge

Hladne obloge umrtvljuju bol i smanjuju oticanje oko živca. Tople obloge opuštaju napete mišiće. Stavite hladne ili vruće obloge na zahvaćeno područje, i neka ostane za 15 do 20 minuta. Ponovite ovo svakih par sati dok ne primijetite olakšanje boli.

IZVORzdravljeihrana.info
PODIJELI
loading...