Ni dijetom, ni vježbanjem: Kako je Jon Gabriel uspio smršaviti 100 kilograma!

0

Kilaža Jona Gabriela je 2001. godine iznosila nevjerojatnih 181 kilogram i nije znao kako se s tim izboriti! Pokušavao je s raznim dijetama, ali su one imale kontra efekte, umjesto da gubi, ovaj je čovjek dobivao kilograme.

A onda je pokušao bez dijeta… Primijenio je slijedećih sedam metoda i smršavio 100 kilograma! Sada uspješno podučava i druge svoju Gabriel metodu!

1Prestao je držati dijete i birao samo zdravu hranu

“Prestao sam s dijetama i shvatio da su mom tijelu nedostajali ključni hranjivi sastojci, poput omega 3 kiselina, svježih namirnica i visokokvalitetnih proteina. Potrudio sam se sebi osigurati što više zdravih namirnica. Ako mi se u nekom trenutku jela pizza, slatkiši, jeo sam takvu hranu, bez grižnje savjesti. Na kraju, uopće nisam imao želju za takvom hranom, samo sam imao potrebu za zdravom hranom “, istakao je on.

Stalna fluktuacija tjelesne težine kod neuspješnog držanja (i održavanja) raznih dijeta predstavlja stres za organizam, toliko da dolazi do iscrpljivanja i zadnjeg atoma snage zbog čega tijelo tada može reći „dosta“, a što istovremeno može biti kraj života. U pitanju je obrambeni mehanizam koji može završiti fatalno. Ukratko, tko se previše igra s tjelesnom težinom, mogao bi iznenada biti suočen s ozbiljnim ili pak fatalnim posljedicama. Postavlja se pitanje da li to proizvođači dijeta i dijetnih režima znaju? Dakako, ali ne mare. Kad je u pitanju profit, zdravlje je na drugom mjestu. Ključ je u postepenom prihvaćanju novih navika zdrave prehrane i života, a ne one dijetne koja je najčešće kratkog daha.

IZVORwww.haber.ba
PODIJELI
loading...