Napitak boginja: Bomba u čaši koja tjera bolesti i lošu vibru

0

Želite li svoje tijelo nagraditi hranjivom bombom, napravite napitak koji tjera bolesti i popravlja raspoloženje. Donosimo vam recept za smoothie sa skromnim sastojcima, ali veličanstvenog imena – “Zelena božica”

Sastojci za smoothie “Zelena božica”:

1 jabuka zlatni delišes
1 šaka špinata
1 kruška
1 limeta
1 stabljika celera
¼ svježeg krastavca srednje veličine
malo vode
Stavite jabuku u grlo sokovnika, a zatim tijesno ugurajte špinat. Dodajte krušku, limetu, celer i krastavac i vodu te sve zajedno dobro promiješajte.

Smoothie “Zelena božica” najbolje je piti na prazan želudac te 30 minuta prije tjelovježbe.

U ovom veličanstvenom napitku ukusni gusti sok kruške spojen je s oštrim sokom zrele limete, smiren hranjivim špinatom i sokom celera, osvježen svježim krastavcem te zaslađen sokom jabuke.

Limeta je odličan izvor vitamina C te štiti od bolesti pa su je tako i britanski moreplovci u 19. stoljeću koristili za prevenciju skorbuta, bolesti koja nastaje zbog nedostatka vitamina C u prehrani. Limeta nije korisna samo za jelo – esencija ove voćke koristi se u izradi parfema, sredstvima za čišćenje te u aromaterapiji. Prema tantričkom vjerovanju limeta tjera zle duhove te tako donosi pozitivnu energiju i popravlja raspoloženje.

Isprobajte i napitak koji će tijelo očistiti od toksina, a želite li tijelo dodatno opskrbiti vitamina isprobajte recept za smoothie od kelja bez kojeg ne može Catherine Middleton.

IZVORlijekizprirode.com
PODIJELI
loading...