Mehlem za mnoge tegobe – samo prirodni sastojci

0

Potrebni su vam slijedeći sastojci:

  • pčelinjeg voska 60 grama
  • jaje 1 komad – neka bude domaće
  • maslinovo hladno cijeđeno ulje 400 ml
  • Od skuhanog jajeta uzeti žumance i izgnječiti ga. Na ringlu staviti posudu sa maslinovim uljem i u nju vosak te uključiti na laganu vatru. Žumance dodajte kad se vosak otopi i to po male količine a ako zapjeni sklonite pa vratite kako bi umiješali cijelo žumance. Poslije procijedite preko cijediljke i naspite u teglu a par puta promiješajte da vosak ne padne na dno.
  • Za stavljanje obloga mješavinu ugrijte na vodenoj pari

Upotreba:

1. Bronhitis,bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu – Prije obroka uzimati tri puta na dan uzimati po pola kašičice masti.

2. Kod liječenja hemoroida – tampon od gaze i stavlja se u anus preko noci oko 10 dana ili dok ne dodje do poboljšanja.

3. Upala sinusa – Istopite mast i odmah naspite u bočicu. Da se mast ne stisne radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata.

4. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima – Preko noći nanesite mast na oboljela mjesta i umotajte . Ako rane nisu velike možete mast nanijeti i komadičem vate.

5. Ženske bolesti ciste na jajnicima, upale, mastitis – Tmpone sa ovom masti stavljati u vaginu ujutru i uvece. Na grudi stavljati papirnu salvetu umočenu u mast pa odozgo najlon kesa kod liječenja mastitisa, Mijenjati na svaka 2 sata.

6. Gnojni otitis – U uho staviti savijeni komadic vate, umočen u ovu mast a po potrebi možete mijenjati i mazati mast iza uha.

7. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika. Obloge staviti na vrat a mast u grlo i ponaljati tretman 3 puta.

IZVORinfosavjetnik.com
PODIJELI
loading...