MEDICINSKA SESTRA SMRŠALA 35 KG KAO OD ŠALE: OVO SU 3 KLJUČNE STVARI ZA SKIDANJE SALA!

0

OVO SU 3 KLJUČNE STVARI ZA SKIDANJE SALA!

Anita Mek Ki je medicinska sestra iz Sidneja, koja je postala fitnes inspiracija mnogim ženama nakon što se fotografija njenog tela pre mršavljenja i nakon dijete pojavila na nekoliko fitnes blogova.

Zanimljivo, od gubitka kilograma njoj su oduvek bile važnije neke druge stvari.

1. Nemojte da se koncentrišete na brojke

Lepu Australijanku najčešće pitaju koliko joj je trebalo vremena da izgubi 35 kilograma, o čemu redovno piše na svom Instagram profilu.

“Gubljenje kilograma ne bi trebalo da bude ničiji fokus, a trku uvek dobija sporija, ali sigurna metoda. Nemojte samo da se opterećujete time kako ćete izgubiti kilograme, radije usmerite pažnju na zdravlje, fitnes i građenje zdravih navika. Usporite i zaljubićete se u sam proces. Ako se ipak odlučite za neku drastičnu metodu mršavljenja, mrzećete svaku sekundu”, kaže Anita.

Njoj je za transformaciju tela i životnih navika bilo potrebno oko godinu dana. U tom periodu počela je da jedezdravu hranu punu žitarica celog zrna, nemasnih belančevina i zdravih masnoća. Uz to je redovno posećivala teretanu, trčala, radila kardio vežbe i počela da diže tegove kako bi ojačala telo i povećala svoju snagu.

2. Planirajte obroke unapred

Anita je medicinska sestra sa prepunim rasporedom, pa nema vremena svakog dana da priprema hranu. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje sprema odjednom, odlaže u zamrzivač i nosi sa sobom kuda god da ide. Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od ovsa, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće.

“Samostalna priprema hrane je najbolji način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve nutrijente uneti u organizam”, ističe ona.

IZVORmoja-kuhinjica.info
PODIJELI
loading...