KAFA ILI ŽIVOT Što više kafe pijete, to će više vaš organizam biti otporniji na bolesti!

0

Nakon proučavanja pojedini stručnjaci su zaključili da što više kafe pijete možete poboljšati zdravlje pa je manja je mogučnost da ćete umrijeti od moždanog udara , dijabetesa, srčanih bolesti, bolesti disajnog sistema, nezgode i ozljede.Ipak kofein nije imao utjecaj na zaštitu od zločudnih bolesti.

Za ovo istraživanje nema nekih konkretnih dokaza da smanjuje rizik od prijevremene smrti ali u svakom slučaju postoji jaka veza sa navedenim.

Prilikom testiranja učesnici su podijeljeni prema količini kafe koju su pili na početku istraživanja. U toku testiranja dogodila su se 52.000 smrtnih slučajeva i tada je uočeno da su najbolje prošli obožavaoci kafe
Tačnije oni koji su pili veće količine kafe imali su manji rizik od umiranja.

Jedna trećina ljubitelja kafe pila je kafu bez kofeina, ali je i kod njih uočeno pozitivno djelovanje.

Nije dokazano da je kofein uzrok zdravstvene prednosti ali je vjerojatnije je da pozitivno djelovanje nude antioksidansi i magnezij koji se nalaze u kafi.

Istraživanje je pokazualo da umjereno konzumiranje kafe, od četiri do pet šoljica na dan, ne samo da je sigurno za zdravlje, nego može biti povezano s određenim zdravstvenim prednostima.’
Ipak upoziorenje za trudnice koje bi trebale umjereno piti kafu, ša to znači da trebaju paziti da unos kofeina ne bude viši od 200 mg dnevno.

Prijatno i uživajte u kafi.

IZVORinfosavjetnik.com
PODIJELI
loading...