Kada vidite šta Aloe Vera radi vašem tijelu shvatit ćete zašto su je Egipćani zvali biljka besmrtnosti!

0

Aloe vera je biljka koja se stoljećima koristi zbog svojih zdravstvenih beneficija. Egipćani su je nazvali biljka besmrtnosti s razlogom.

Nevjerojatna ljekovita svojstva su u ovoj biljci a neka sigurno znate.
Aloe vera sadrži više od 200 biološki aktivnih i prirodne spojeve koji sadrže vitamine, aminokiseline, enzime, polisaharide i minerale koji potiču apsorpciju hranjivih tvari.

Istraživanja pokazuju da aloe vera ima anti-virusni, anti-bakterijske i anti-gljivična svojstva koje pomažu imunološki sustav u čišćenju tijela od toksina i patogena.

Aloe vera je posebno korisno za vegane, jer je bogata vitaminom B12, vitaminom koji se inače ne može konzumirati u velikim količinama u prehrani. Aloe vera je također bogat izvor vitamina A, C, E, B1, B2, B3, B6, folne kiseline i kolina.

Aloe vera sadržava velike količine minerala kao što su kalcij, magnezij, željezo, cink, mangan, kalij, natrij i bakra. Ovi minerali u kombinaciji zajedno mogu potaknuti metaboličke putove.

Aloe vera sadrži važne enzime kao amilaze i lipaze koji mogu pomoći u probavi da se razbiju molekule masti i šećera. Jedna molekula posebno, Bradykinase, pomaže da se smanji upala.

Aloe vera sadrži oko 20 esencijalnih aminokiselina koje su potrebne za ljudski organizamda bi pravilno funkcionirao. Ona također sadrži salicilnu kiselinu, koja može pomoći da se bori protiv upale.

PREKOnovonovo.info
PODIJELI
loading...