10 BLAGODATI Evo zašto pojesti bijeli luk na prazan stomak

1

Bijeli luk je jednostavan i svima dostupan prirodni lijek. U narodnoj medicini koristi se za liječenje mnogih bolesti i tegoba. Kako je veoma moćan prirodni antibiotik, ubija veliki broj različitih bakterija, a pored toga stimuliše imuni sistem i normalizuje crijevnu floru. Tu se ne završava spisak pozitivnih dejstava na organizam.

Bijeli luk možete jesti kao dodak jelima, kao sastavni deo jela, ali i sam za sebe. Najčešće ga jedemo uz neko jelo, ali da li ste se ikada zapitali šta konzumiranje belog luka na prazan stomak čini za vaš organizam?

Naučnici jesu i otkrili su da je ovaj način zapravo veoma efikasan u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Oni tvrde da kada konzumirate beli luk na prazan stomak, time samo povećavate njegovu moć do čega dolazi jer su štetne bakterije izložene, a time i podložnije delovanju sastojaka iz luka.

BIJELI LUK UMJESTO ANTIBIOTIKA

Bijeli luk sadrži azotne supstance, natrijum, kalijum, selen, kalcijum, magnezijum, silicijum, sumpornu fosfornu kiselinu, vitamin C, D, B, fitosterole i eterična ulja. Osim toga, bijeli luk je bogat fitoncidima, kao što su alicin. Prema nekim istraživačima, alicin je izuzetno delotvoran kod infekcija i upala. Bijeli luk sadrži i više od četiri stotine različitih mineralnih sastojaka, uključujući mnoge antioksidanate.

9 NEVJEROVATNIH ZDRAVSTVENIH KORISTI BIJELOG LUKA PO ZDRAVLJE

– Sprečava starenje i začepljenje velikih i perifernih arterija
– Zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima, pomaže smanjenju nivoa lošeg holesterola u krvi
– Ubija veliki broj različitih bakterija
– Štiti od srčanih bolesti. Beli luk smanjuje sintezu triglicerida u jetri koji pomažu da se spreči razvoj ateroskleroze
– Snižava krvni pritisak i ima protivupalna svojstva
– Bijeli luk je prirodni antibiotik i djelotvoran je lijek protiv prehlade
– Preporučuje se kod oboljenja nervnog sistema
– Bijeli luk pomaže ubijaju ćelija glioblastoma multiforme odnosno malignog tumora na mozgu
– Jača imuni sistem

IZVORzena.blic.rs
PODIJELI
loading...

1 komentar

  1. 2002 sam imao intervenciju na srcu (BAYPASS TRIPLEX) sa postoperativnim problemom:Staphylococcus aureus što je uzrok problema sa zarastanjem rane, 2007 sam doživeo kardiorespiratorni arest i posle dugotrajne reaniacije i ubačenog STENTA TSUNAMI (3,0×18) se “izvlačim se po drugiput”. Tada počinjem sa uzimanjem sirupa od belog luka,limuna i … oko 1 dcl. svako jutro pre KAFE i CIGARETE (na prazan stomak).neprekidnog uzimanja “sirupa”odlazim na kontrolu (02.04.2oo8)i doznajem da mi se “otvorila” mogućnost za balon dilataciju, ubacivanje stenta”DRIVER”4,5x24mm. Pritisak, laboratoriski nalazi, super ! “sirup” pijem i dalje bez prekida ( 9 god.).Poseduje sve nalaze- dokaze da je ovo pravi lek čak i za kafopije-pušače !