DOKTORI U ŠOKU: OVAJ JEDAN SASTOJAK LIJEČI CISTE NA JAJNICIMA, VAGINALNE INFEKCIJE TE UPALE…

0

Upala vagine je također poznata kao vaginitis. To je jedan od najčešćih problema u području ginekologije. Gotovo sve žene u određenoj fazi života pate ove bolesti.

Prema nekim doktorima postoji vrlo jednostavan i efikasan, ali potpuno prirodan način kako riješiti vaginalne upale i sve druge probleme povezane sa ovim. Morate piti po 1 čašu svježeg jogurta svaki dan, u širem vremenskom periodu.

Da, to je tačno: čitava tajna leži u regularnom potrošnje jogurta. Ali jogurt mora imati živu bakterije acidophilus kulture, tako da je potrebno da provjerite na ambalaži prije kupovine jogurta. Mnoga istraživanja i studije i eksperimenti su pokazali da proteklih godina u kojoj su bile uključene žene s vaginalnom upala.

Jedan od njih pokazuje da 6 mjeseci kasnije na jednoj grupi žena koje su konzumirale čašu jogurta svaki dan imale su tri puta manje slučajeva vaginalnih upala, u odnosu na drugu grupu žena koje nisu konzumiraju jogurt svaki dan.

Među ženama koje su uzimale jogurt kao što je preporučeno, vaginalni upale su gotovo u potpunosti nestale. Stručnjaci preporučuju ženama s takvim problemima da nastave sa redovnom korištenje 1 čaša jogurta svaki dan.

IZVORinfosavjetnik.com
PODIJELI
loading...