DOKAZANO: Mješavina OVA 3 sastojka sprječava RAK! Priprema traje par minuta…

0

Da, ova smjesa je toliko moćna da vam može pomoći liječiti i spriječiti rak! Sve što trebate je 3 jednostavna sastojka: kurkumu, crni papar i malo maslinovog ulja. Dovoljno je da pročitate ovaj članak i saznat ćete više o ovoj mješavini…

Kurkuma je jedan od najzdravijih začina na svijetu. Glavna i najmoćnija supstanca pronađena u kurkumi je kurkumin. Kurkumin je izuzetno koristan za ljudski organizam te pruža mnoge zdravstvene prednosti. Snažan je antioksidans, ima protuupalna, antiseptička, antigljivična, antibakterijska svojstva.

Napomena: trebate znati da su dodaci kurkumi, dostupni u obliku kapsula, tinktura ili tečnnih ekstrakata.

Drugi sastojak je crni papar, koji je vrlo snažan i pruža mnoge zdravstvene prednosti. Crni papar je izuzetno moćan. Njegov ključni sastojak je piperin, koji je sličan kapsaicinu, koji se nalazi u čili paprici.

Ova 2 snažna sastojka, kurkumin i piperin, su još korisniji i snažniji kada su zajedno u kombinaciji. Crni papar poboljšava bioraspoloživost kurkume, jer većina unesene kurkume, se metabolizira prije nego što se apsorbuje.

Medicinski stručnjaci su ispitali ova 2 sastojka u njihovom učinku u sprječavanju raka dojke. Piperin i kurkumin inhibiraju, tj. usporavaju mamosfere formacije.

Istraživanja su pokazala da kombinacija kurkume i crnog papra cilja samo matične ćelije dojke. Ne utiču na normalno tkivo dojke.

Za pripremu ovog nevjerovatnog lijeka trebat će vam slijedeći sastojci:

¼ kašikice kurkume u prahu
½ kašikice maslinovog ulja
Prstohvat crnog papra

Priprema i konzumiranje:

Sve što trebate uraditi jeste izmiješati ova 3 sastojka i doodati ih u omiljenu supu, salatu ili neko drugo jelo. To je to, uživajte!

IZVORwww.megagiga.info
PODIJELI
loading...