DAME OPREZ: OVE STVARI NIPOŠTO NEMOJTE RADITI SVOJIM GRUDIMA!

0

Ženske grudi su najatraktivniji i u isto vrijeme najosjetljiviji organ. Dakle, one zahtijevaju poseban tretman jer vrlo lako mogu biti oštećene. Kako bi održali svoje zdravlje, nikada nemojte činiti ovih nekoliko stvari:

Neodgovarajući grudnjak

Mnoge žene misle da će nošenjem manjeg grudnjaka njihove grudi izgledati veće i seksipilnije. Međutim, to nije istinakao jer time uzrokujete ozbiljne nelagode i potencijalne zdravstvene probleme.

Ne nošenje grudnjaka tokom trčanja

Iako ćete se osjećati slobodnije kada ne nosite grudnjak, trčanje možete uzrokovati ozbiljne štete na grudima. Naime, na taj način možete uzrokovati probleme u vezivnom tkivu dojki.

Uklanjanje dlačica na grudima

Mnoge žene imaju tendenciju da uklanjaju dlačice oko bradavica. Međutim, time možete povećati šanse da dlačice postanu još deblje i vidljivije, što može dodatno dovesti do upale i drugih ozbiljnih problema.

Štipanje

Nije tajna da tokom spolnog odnosa puno ljudi praktikuje štipanje bradavica jer se vjeruje da to uzrokuje seksualno uzbuđenje. Ipak, ukoliko se to radi prečesto i previše agresivno, bradavice mogu postati oštećene.

Pirsing

Iako mnogo žena ima pirsing na bradavici, taj proces nije u potpunosti bezopasan, jer može izazvati upalu pluća.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

IZVORzdravaahrana.info
PODIJELI
loading...