Da li možete da vjerujete da je razmak između ove dvije fotografije 12 sati?

0

Fitnes blogerka Tifani Brajen je podijelila sliku „lošeg dana“ na Instagramu kako bi pokazala koliko je bitno voditi računa o svom tijelu…

Tifani je postavila na svoj Fejsbuk profil dvije fotografije koje su uslikane u razmaku od 12 sati. Na jednoj je njen stomak toliko naduven, da izgleda kao da je u šestom mjesecu trudnoće, kako je sama napisala, a na drugoj je potpuno ravan.

Jedna slika je napravljena uveče, prije leganja u krevet, a druga ujutru, kada je ustala.

– Ljudi često nisu onakvi kakvim se predstavljaju na društvenim mrežama. Željela sam da podijelim sa vama jedan loš dan, kako bih vam pokazala da niko nije savršen i da je ok imati jedan dan gdje vaše tijelo jednostavno ne „sarađuje“ sa vama. Ne brinite djevojke, dešava se i najboljima – napisala je blogerka uz fotografiju.

Tifani je za svoj naduveni stomak okrivila nedostatak sna, hormone, stres i netoleranciju na hranu. Takođe je istakla da je to nešto sa čime se ona bori godinama.

Istražujući šta izaziva njene probleme, Tifani je otkrila da je obično u pitanju neka hrana koju pojede ili nešto što uradi. Ipak, i dalje se dešava da nije sigurna šta je izazvalo problem nadimanja.

– Pregledala sam sve što sam jela i sve mi djeluje prilično zdravo, ali možda je u pitanju nešto za šta ja mislim da je dobro za mene, a moje tijelo se ne slaže. Nekada možete da postanete netolerantni na nešto što ste oduvijek jeli, samo morate da prokljuvite šta je u pitanju. Zabavna igra? Ne bih rekla – navela je ona.

Pored hormona i nedostatka sna, Tifani je primjetila da stres veoma negativno utiče na njen problem.

– Stres je ubica. Imam veoma naporan i stresan posao koji me svakog dana iscrpljuje. Obožavam ga i nikada ga ne bih mijenjala, ali moram da imam vrijeme za opuštanje kako bih se povratila poslije stresnog dana u kancelariji. Joga, šetanje psa ili gledanje omiljenih serija obično pomogne – napisala je Tifani.

Lijepa blogerka je istakla da ona ni u kom smislu nije savršena i da ne bi trebalo da bude uzor za brigu o sebi, jer je upravo to njena slaba tačka.

– Znam u čemu griješim i znam kako to da popravim, ali zapravo je jako teško uklopiti to u vaš stil života. Trudim se da spavam više, da se opuštam i da jedem zdravo (ne manje, samo zdravo) i mogu da vidim napredak. Dijeliću svoje slike i savjete tokom ovog putovanja – navela je ona na svom Fejsbuk profilu.

Tifanini saveti za nadut stomak:

– Naspavajte se!
– Zapisujte sve što pojedete u toku dana kako biste mogli da pratite šta izaziva nadimanje.
– Nemojte da preterujete sa vježbanjem kako biste se riješili nadutosti, vjerovatno ćete samo da pogoršate stvari.
– Raspitajte se o probioticima i vitaminima.
– Pijte čaj od nane kako biste umirili stomak.
– Opustite se i budite srećni… Sve će biti ok, niste sami. Obećavam!

IZVORzena.blic.rs
PODIJELI
loading...