Bijeli luk: Čudotvorni lijek u liječenju gljivičnih infekcija i kandide

0

Već nam je svima poznato je da bijeli luk pravi mali čudotvorac kad su u pitanju lijekovi iz prirode. Ali, jeste li znali da je bijeli luk fenomenalan u liječenju gljivičnih infekcija, posebno kandide?

Prije nego počnete odmahivati glavom, pročitajte zašto je bijeli luk odličan u liječenju kandide.

Kandida je gljivica koja živi u u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mjestima kao što su usta, crijeva, mjehur i vaginalni otvor. Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane.

Mnogi lijekovi koji se daju za izlječenje kandide imaju nebrojeno neželjenih efekata i zato vam mi preporučujemo da se okrenete prirodi i kandidu liječite bijelim lukom.

Bijeli luk ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, dok alkohol koji se nalazi u bijelom luku bukvalno uništava gljivice. Lijekovima koje nam doktori propišu potrebno je i nekoliko dana da počnu djelovati, dok bijeli luk djeluje gotovo trenutno. Pored svježeg bijelog luka za liječenje kandide možete uzimati i bijeli luk u kapsulama.

Liječenje gljivične vaginalne infekcije bijelim lukom

Kad je u pitanju liječenje vaginalne infekcije bijelim lukom najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom vaginalne infekcije je svrab, zatim slijedi peckanje, nakon toga bijeli zrnasti iscjedak, a kad je infekcija uznapredovala vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne.

Čim primjetite prve simptome kandide pristupite liječenju bijelim lukom.

Na tretman koji ćemo vam preporučiti ćete se možda zgroziti, ali vjerujte nam na riječ više je nego efikasan.

Ovaj tretman je najbolje da radite noću, jer će vam se ukus bijelog luka osjećati u ustima što je nekim ženama veoma neugodno tokom dana. Ako ste simptome uočili na vrijeme biće vam dovoljan samo jedan ovaj tretman da potpuno izliječite kandidu. Naime, radi se o tome, da uzmete čen bijelog luka, očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) prije odlaska na spavanje. Da biste čen bijelog luka ujutro lakše izvadili kroz jedan kraj provucite konac uz pomoć igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona).

Dokaz da bijeli luk ubija gljivice jeste i to da ako ga umjesite u tijesto u kome ima kvasca, sigurno se neće dići jer će bijeli luk da poništi djelovanje kvasca.

IZVORlifepressmagazin.com
PODIJELI
loading...