Ako imate ovakvu crtu na noktima, idite liječniku odmah

0

Promjene na noktima uglavnom nisu ozbiljne, no neke mogu ukazivati na ozbiljne bolesti. Ova manikerka odmah je uočila da je riječ o karcinom i zamolila klijenticu da što prije ode liječniku

Manikerka Jean Skinner objavila je na Facebooku sliku nokta njezine klijentice koji je jasno ukazivao na probleme sa zdravljem. Jean je odmah shvatila da je ozbiljno ali nije je htjela plašiti. S dozvolom klijentice, objavila je ovaj status kako bi informirala i upozorila sve ostale da znaju, ukoliko im se pojavi takav znak, da moraju hitno otići liječniku i tražiti pregled za karcinom.

Ovo je njezin status:

“Prije par tjedana došla mi je klijentica na manikuru s tamnom crtom na noktu. Čim je sjela rekla je da joj treba lak koji je dovoljno taman da to prekrije. Prije mene išla je u više različitih salona za uređenje noktiju gdje su joj “dijagnosticirali” tu liniju na različite načine, ali nijedan nije bio točan. Neki su joj rekli da je riječ o manjku kalcija, neki da je nasljedno, a neki da je jednostavno riječ o krvnom ugrušku.

To je melanom!!! Nisam je željela uplašiti, ali rekla sam joj da mora hitno otići liječniku. Nazvala me danas da mi kaže da je riječ o vrlo agresivnom obliku melanoma koji se proširio na limfne čvorove. Njene prognoze nisu dobre. Molim vas obratite pozornost na promjene na svojim noktima. Čudne promjene vrlo često nisu ništa zbog čega bi se trebali brinuti. Ali ponekad mogu biti znak vrlo ozbiljnih bolesti. Pratite što se događa u donjem dijelu vaših noktiju – i na nogama i na rukama, pogotovo kod starijih i svojih bližnjih koji fizički nisu u mogućnosti da primjete te promjene. Rane dijagnoze mogu napraviti veliku razliku!!!”

nokat-ljekar

IZVORwww.24sata.hr
PODIJELI
loading...